Eerste lokale besturen live met Pepperflow Begrotingsapp

3 min.

Lier en Nazareth zetten grote stap

Eerste lokale besturen live met Pepperflow Begrotingsapp

De Pepperflow Begrotingsapp heeft zijn debuut gemaakt in Vlaanderen. Het online beleidsportaal ging afgelopen week live bij de gemeenten Lier en Nazareth. Het platform maakt BBC-documenten als het meerjarenplan en de jaarrekening inzichtelijk voor een groter publiek en helpt lokale besturen bij de koppeling en opvolging van beleid en financiën.

 Aan de hand van de SaaS-oplossing Pepperflow krijgen lokale besturen de mogelijkheid om hun BBC-documenten digitaal vorm te geven en op te bouwen, van strategie tot doelstelling en van acties tot financiële overzichten. Middels de Begrotingsapp kunnen deze documenten vanuit Pepperflow nu direct worden getoond aan bijvoorbeeld burgers, raadsleden en andere stakeholders. Hierdoor ontstaat er een transparante, overzichtelijke en aantrekkelijke weergave van beleidsambities en financiële voortgang.

Al een tijdlang worden de documenten als onderdeel van de verplichte BBC voornamelijk vanuit een financieel perspectief ingestoken. Gelukkig groeit de behoefte bij lokale besturen om naast de cijfertjes meer aandacht te spenderen aan het beleidsmatige deel van de BBC. Zo kunnen lokale besturen concreter werken aan de opvolging van doelstellingen en projectvoortgang monitoren. 

Lier en Nazareth zijn de eerste gemeenten in Vlaanderen die deze stap zetten. Beide gemeenten streven naar het actiever betrekken en informeren van de raad als inwoners via het online portaal. Zowel de meerjarenplannen als de jaarrekeningen en opvolgrapporten worden uiteindelijk inzichtelijk gemaakt via de Begrotingsapp. Vanaf week 26 zijn beide portalen geheel zonder wachtwoord openbaar toegankelijk. 

Nieuwsgierig naar hoe het beleidsportaal er in de praktijk uitziet?

Meer weten over de Begrotingsapp of de andere oplossingen van Pepperflow voor uw BBC? Neem dan contact op met Hans Vandeweyer, via h.vandeweyer@pepperflow.nl of bel, +32(0)492 52 89 75.